2013. szeptember 17., kedd

Leltár vol.14 - Minden ami izgalmas!


Azoknak akik nem tudtak eljönni.

2013.09.11.

Ismét jó volt. 

Tudom, mindig ezt mondom. 

Tényleg az volt!

A hideg elől behúzódtunk a Közhely különtermébe. Aznap derült ki, hogy régi vendéglátóink, a Telep üzemeltetői vezetik ezentúl a helyet. Ne lepődjetek hát meg amikor legközelebb Atelier néven emlegetjük. Változások lesznek , mi pedig ismét otthonra leltünk. Köszönjük!!!!

Ezúttal nem volt témája az estének, egyszerűen megnéztünk pár projektet, ami érdekesnek tűnt. Nagyon köszönjük a közönség soraiban ülőknek, hogy aktívan és érdeklődve voltak jelen. Nem is csoda, hiszen remek előadásokat hallhattunk. Először a Studio Nomád Placc fesztiválra készített installációját nézhettük meg. Eszelős módjára felkötözött kábelcsövek, melyek Csepel egyik elterülő lapostetős épületének alsó és felső világát hivatott összekötni. A felső lakók vették a "W" üzenetét.


















Később kiderült, hogy Kenéz Gergely és Jedlicska Gergely álmodtak egy igazi építész papírboltot. Ellenőriztem, tényleg ránk szabták. Végre! Ki is fosztottam. Az egyetem tőszomszédságában található bolt működése és belsőépítészete is az ő kreativitásukat dícséri.





Az igazi stand-up ezután következett. Barcza Gergely nemcsak zseniális repülőterével kápráztatta el az agymenések rajongóit. A reptérburkolatból épített monumentális kocka-emlékmű utópiája egyszerűen megkérdőjelezhetetlen. Megettük. Az egész embert jó volt nézni. A kiskori balettozásától az otthonába vezető ajtó elborult megoldásáig. Az I love Nyíregyháza pólóról már nem is beszélve.



Kiderült, hogy Ongjerth Dániel és társai alulról jövő várostervezéssel szépen rendbe fogják tenni az egyetem környékét. Durván hangzik, de az ő kezdeményezésük előbb fog célt érni, mint a mi drága és okos terveink, amelyek a felülről jövő irányításban bíznak. Tudom, szoktunk mi is okos programokat kitalálni, de ezek a srácok meg is csinálják. Már 5 olyan helyiséget sikerült az önkormányzat üresen álló bérleményei közül megszerezniük, amely most műteremként várja az őket használó alkotókat. Ismét érdekes volt, ahogyan az alulról induló kezdeményezések összetalálkoznak. Kívánunk kitatást a világ megváltásához!


























Készüljetek, mert nemsokára újra leltározunk!

Kőkofa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése