2013. október 12., szombat

LELTÁR Vol. 16. - FKSE, ahol a festészet és az építészet találkozott



2013. október 10., 19:00
Budapest, Hungary, FKSE, Rottenbiller u.  35.

Mint tudjuk, az építészeket minden érdekel! Milyen jó néha messzebb lépni a rajzasztalról és elkalandozni másfelé - így tehetett az, aki eljött a 16. LELTÁR-ra, ahol az FKSE, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület három tagjának vendégei voltunk galériájukban.



Városunk az emberi testre emlékeztet, ahol a fő ütőerekben mi közlekedünk úgy, mint a tápanyagok, hogy a megfelelő helyre eljutva kifejtsük jótékony hatásunk. A város ezért működik, változik, például nő és regenerálódik. Nevezzük festőnek azt, aki a legjobb megfigyelője az állandó változásnak, szívja magába a látottakat, gyűjtögeti, és amit kifőz belőle, az lehet a 

BUDAPEST JAM,

egy kiállítás, ami arról szól, amit mi magunk építettünk, szépítgetünk, a városról.



Kroó AnitaMátyási Péter és Varga Zsolt képekben és szavakban értelmezik a város-testet, közös munkánkat. Az este már az elején sikerre ítéltetett: a szétszórt székeket a vendégek spontán egy körbe rendezték ezzel megszűntetve az előadó-hallgató közötti távolságot és hierarchiát. Beszélgettünk - festészetről, építészetről, a kettő kapcsolatáról, a városról, az épített világ szerethetőségéről vagy épp hiányáról.









Kroó Anita 


 Varga Zsolt


Mátyási Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése